Træningsweekend og overnatning

Midt i juni afholdt Sorø Bueskyttelaug for første gang en sommertræning med overnatning for ungdomsskytterne.

Fredag eftermiddag mødte Freja, Katja, Peter, Rune, Casper, Dennis, Phlip, Jens,

Andreas og Jakob i vores klublokaler i Sorøhallen. Der blev spist dejlige nybagte boller mens programmet og madholdene, for de to dage vi skulle være sammen, blev gennemgået.

Hurtigt fik alle fundet deres bueudstyr, så vi kunne gå ned til vores klubhus på

grønningen for at træne på fitaskiver på de lange afstande. Vejret var desværre ikke det bedste, men heldigvis regnede det ikke mens alle fligttigt øvede FITA på 15 til 40 meter.

Madhold 1 hjalp med at tilberede bugere og pølser som blev grillet af Jørgen. Vi

sad alle i ly for regnen under halvtaget på klubhuset mens der blev spist og hygget. Peter lod sig ikke stoppe af rengnen og forsatte med at skyde, sådan en smule regn kan ikke stoppe en rigtig bueskytte.

Efter aftensmaden samt oprydning drog vi i samlet flok til klublokalerne, hvor der var varme og ikke midst tørvejr.Her forsatte vi med at skyde, alle syntes det var sjovt at skyde indendørs igen.

Aftenens højdepunkt var skydning efter selvlysende ringe som blev placeret på skydemåtterne.Når lyset blev slukket kunne man se de mange ringe lyse i alle regnbuens farver, og det var et rigtig flot syn. Vi lod alle skytterne stå på skydelinien, sætte pil på og trække så blev lyst slukket og så var udfordringen at ramme i midten af de selvlysende ringe. Selvfølgelig var der flere af de dygtige unge skytter der ramte, hvilket ikke er nemt når det er mørkt, specielt for vores skytter med sigte på deres buer.

Efter sydningen var der hygge med popcorn, slik og kage og en enkelt sodavand, der blev leget med de selvlysende ringe og der blev set dvd med en rigtig dygtig

bueskytte som bl.a. kan skyde en mønt i luften.

Vi skulle sove i den lille gymnastik sal og ved fælles hjælp fik alle deres soveposer m.m med op til gymnastiksalen. Her blev der med stor iver blev pustet luftmadreasser op og indrettet soverpladser med de madrasser som vi kunne låne af Sorøhallen. Der blev hygget i små grupper, de store drenge spillede nitendo og andre gættede gåder og lavede korttrick.

Kl. 23.00 blev lyst slukket i hallen, og flere var meget trætte, enkelte de store drenge forsatte legen med de lysende ringe som blev sat rundt om deres hoveder, ben og hænder og det så rigtig flot ud når de bevægende sig. Inden midnat var der ro, og de fleste sov eller småsnakkede.

Næste morgen kl. 07.00 var alle oppe, og efter oprydning i hallen var der morgenmad i vores klublokaler. Mens madholdet fik sat morgenmad på bordet, var der flere der benyttede sig af lejligheden til, at skyde til måls efter vores skiver i klublokalerne.

Straks efter morgenmaden gik alle til Grønningen, hvor der ved fælles hjælp blev opsat en lille jagtbane med 8 stk. 3D dyr langs vores skydelinje.

Alle skytter, trænere og hjælpende forældre (alle skød med) blev inddelt i patrujler med 3 – 5 skytter i hver. Efter første runde på jagt banen var det tid til en lille formiddagspause, der blev hygget med popcorn og frugt under halvtaget på klubhuset men regnen silede ned.

Da det atter kom sol på himlen, tog vi endnu en runde på den lille jagtbane, men nu var der kommet ekstra udfordringer til skytterne. Nu skulle flere af målene skydes fra sjove vinkler eller stillinger, f.eks. skulle der skydes på en fasan, mens man sad omvendt på en stol – det var rigtig svært.

Frokosten blev serveret af madhold 3, og atter måtte vi søge ly for regnen, mens der blev spist dejlig rugbrød og varme pølser.

Resten af eftermiddagen gik med træning på skiver, og leg med en vandballon slynge. Der blev flittigt fyldt små vandballoner, og alle fik mulighed for at skyde flere af de små vandballoner af i slyngen, som blev holdt af to frivillige fædre. De små vandballoner kunne komme rigtig langt, og det var til stor fornøjelse for både store og små.

Efter oprydning i klubhuset gik vi alle tilbage til klublokalerne, hvor det var tid til evaluering og afsked.

Alle deltager var glade for arrangementet, og vi håber på at kunne gentage succesen til næste år. 

Mange tak til alle de hjælpende forældre, og tak for at vi måtte låne de herlige unger, som alle var meget søde og hjælpsomme.

Jeanette