Hvordan starter jeg?

Man er altid velkommen til en hyggelig buesnak. Har man fået lyst til at prøve kræfter med buerne møder man som voksen op til skydning onsdag mellem kl 19 og 21, og der vil være en instruktør, som giver dig en lille intro til selve teknikken og en grundlæggende sikkerhedsinstruktion. Hvis man er ungdomsskytte, så se under Ny ungdomsskytte – hvad gør jeg?

Buer er ikke legetøj og derfor sætter vi i Sorø Bueskyttelaug sikkerheden i højsædet. Alle skytter forventes at kende sikkerhedsreglerne og hjælpe til med at undgå uheld og ulykker.

Klubben råder over forskellige buer, som kan lånes indtil man køber sit eget, men efter de første 5-6 gange vil vi forvente at man har fundet ud af hvorvidt man ønsker at fortsætte og dermed melder sig ind i klubben. Som medlem kan man prøve de forskellige buetyper (langbue, barbue, recurve og compound) men når man har været til skydning en 3-4 gange vi vil tillade os at tage den yderst beskedne sum af 20 kr i leje.

Du vil altid kunne få råd og vejledning omkring køb af bue og udstyr. Inden du køber udstyr vil dine medskytter hellere end gerne vil hjælpe med råd og vejledning i denne udstyrsjungle. Der er skytter indenfor Langbue, barbue, jagtrecurve, recurve (Bane) og compoundbue (Jagt og bane).