Buetyper

Buer kan groft opdeles i 2 hovedtyper – med og uden sigte, men der findes alligevel 3 – 4 hovedtyper, som er beskrevet her.

Langbue

Den traditionelle bue, uden sigte eller andre hjælpemidler. Der skydes med træpile, skydeformen er instinktiv og der kræves megen træning og tålmodighed for at opnå gode resultater.
Langbuerne kan opdeles i de traditionelle engelske langbuer, laminerede buer og moderne hi-tech composit buer. Der findes mange forskellige udforminger, design og materialer, men de hurtigste buer tilhører refleks/defleks buer med glas-, kulfiber og bambus laminat.
Der er ret skrappe regler omkring de engelske langbuer, især i England, da man her ønsker at bevare den traditionelle, oprindelige bue.

Barbue – Jagtrecurve

Barbuen er en recurvebue uden sigtemidler, balancevægte osv.
Buen er normalt blødere og mere “behagelig” for skytten end langbuerne. Buerne er hurtigere end langbuerne grundet deres udformning.
Der skydes med carbon eller alupile. Som ved langbuen skydes der instinktivt.

Recurve

Også kaldet olympisk bue. Sigtemidler, balancevægte osv hjælper skytten til at opnå optimale resultater. Der skydes med carbon eller alupile.

Compound

Oprindeligt udviklet til jagtbrug – compoundteknologien giver en stærk bue med mulighed for stor anslagskraft og samtidig en lettere vægt ved ankring. Sigte, dæmpere osv, giver ultra præcis skydning når udstyret er indstillet og fintrimmet. Der skydes med alu- eller carbonpile.

Andet

Derudover findes der bla. rytterbuer og andre mere eksotiske typer som ikke anvendes til konkurrencer.

Sigtemidlerne til recurve og compound buerne koster ofte det samme som buerne, men man flytter det dyre udstyr når man skifter bue og dermed er det ikke altid en uoverkommelig investering.